Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven

  Verwarm de oven voor op 170C

 2. Kook de fusili pasta

  Kook de fusili zonder zout volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

 3. Bak de groenten

  Doe de olie in een voorverwarmde pan en bak hierin de fijngesneden ui in 2 min. Bak de spinazie vervolgens mee en voeg hieraan de tomaten, kruidenmix en water toe. Breng het geheel aan de kook.
  Haal de pan van het fornuis en voeg de helft van de ricotta toe.

 4. Bereiding in oven

  Vul de bodem van de ovenschaal met de fusili . Bedek deze met de pastasaus en de ricotta. Bestrooi het geheel met de parmezaanse kaas. Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.

 5. Eet smakelijk!

 6. Tip

  Ook lekker met een handje pijnpoompitten. Strooi deze over het gerecht voordat hij de oven in gaat.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 200
  gram
  spinazie
 • 1
  ui
  fijn gesneden
 • 400
  ml
  tomatenblokjes
  , uit blik
 • 125
  gram
  ricotta
 • 50
  gram
  Parmezaanse kaas
 • 150
  ml
  water
 • 1
  eetlepel
  olijfolie
 • 210
  gram
  fusili

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel