Runderstoof met gestoofde winterpeen, courgette en couscous
320min
Gemakkelijk
1 Zakje
1
Witte ui
2
Winterpeen
2
Courgette
200 g
Rundergehakt
500 g
Runderriblap
320 g
Couscous
3 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
777.73 kcal
Eiwit
47.14 g
koolhydraten
76.1 g
vetten
31.36 g
Voedingswaarde
Instructie
320 Minuten
Bak het vlees
Verhit 1 eetlepel olie in en braadpan en bak de runderlapjes aan iedere kant maximaal 1 minuut op hoog vuur.
Voeg de stoofmix toe
Zet het vuur laag, voeg 400 ml water en de inhoud van de kruidenmix toe aan het vlees en roer goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur weer laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2½ uur gaar.
Bereid de groenten
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en roerbak de winterpeen ongeveer 5 minuten. Voeg de ui en courgettes toe, bak nog 5 minuten en sluit de pan. Laat de groenten in ca. 10 minuten gaarstoven en schep af en toe om.
Bereid de couscous
Meng 1 eetlepel olie door de couscous in een lage schaal. Giet er kokend water op tot de couscous net onder staat en laat het ongeveer 5 minuten wellen. Roer het vervolgens los met een vork.
Serveer het gerecht
Schep de groenten door de runderstoof en serveer met de couscous.
Opmerkingen 0