Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Grill het broodje op de BBQ

  Snijd het hamburgerbroodje doormidden, en leg deze even kort op de grill tot deze lichtbruin en knapperig is. Hou het broodje goed in de gaten, zodat het niet aanbrandt.

 2. Bak de burger

  Leg de burger op de BBQ en pak deze rose, ongeveer 6 minuten aan elke kant.

 3. Verwarm de saus

  Doe de MAGGI Hollandaise saus in een kommetje en verwarm in de magnetron voor ongeveer 30-60 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.

 4. Bouw je burger

  Begin met de onderkant van het broodje: doe de saus erop en daarna de sla, hamburger, wat meer saus, de augurk, ham, kaas en tot slot de bovenkant van het broodje. Plaats het gehele broodje nog een paar minuten op de BBQ om de kaas te laten smelten. Zorg dat je de hamburger niet direct boven de kolen plaatst, maar iets daarbuiten.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 20
  gram
  Ham, in dunne plakken
 • 20
  gram
  Ijsbergsla
 • 20
  gram
  Cheddar kaas, in plakjes
 • 1
  Hamburger
 • 1
  Augurk
 • 1
  Hamburgerbroodje

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel