Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romige soep met kalfsvlees van Ger en Esmee

0
140min
Gemiddeld

Ingrediënten

-
10 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 10 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

2  Blokjes
MAGGI Runderbouillon
500  g
Kalfspoulet
100  g
Boter
120  g
Bloem
300  g
Kalfsgehakt
20  g
Vermicelli
50  ml
Kookroom
5  g
Zout, tafel
5  g
Specerijen, peper, zwart

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
251.86 kcal
koolhydraten
9.79 g
Eiwit
17.19 g
vetten
15.67 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

140 Minuten
Bouillon maken
120 min
2,5 liter water opzetten en bouillon maken van kalfspoelet met de schenkel. Ongeveer 2,5 uur zacht laten koken. Daarna schenkel verwijderen. Dit kan ook dag van te voren. De twee vleesbouillon tabletten toevoegen.
Roux maken
10 min
Neem een kookpan met dikke bodem en plaats deze op het fornuis. Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel grondig met een spatel. Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren (tot ca 95 ºC) De blanke roux is nu klaar. Voeg een soeplepel hete bouillon aan de roux toe. Goed roeren met een garde totdat de bouillon volledig opgenomen is. Herhaal totdat alle bouillon gebruikt is.
Soep afmaken
10 min
Zachtjes door laten koken en na 5 minuten de vermicelli toevoegen. Voeg naar smaak melk of room toe. Ondertussen balletjes (ter grootte van soepballetjes (1,5cm)) maken van het kalfsgehakt en deze erbij doen. Nog 5 minuten zachtjes laten koken. Dan nog eventueel peper en zout toevoegen naar smaak maar meestal zet ik dit op tafel.
Romige soep met kalfsvlees van Ger en Esmee

Bouillon maken 3

2,5 liter water opzetten en bouillon maken van kalfspoelet met de schenkel. Ongeveer 2,5 uur zacht laten koken. Daarna schenkel verwijderen. Dit kan ook dag van te voren. De twee vleesbouillon tabletten toevoegen.

Romige soep met kalfsvlees van Ger en Esmee

Roux maken 3

Neem een kookpan met dikke bodem en plaats deze op het fornuis. Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel grondig met een spatel. Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren (tot ca 95 ºC) De blanke roux is nu klaar. Voeg een soeplepel hete bouillon aan de roux toe. Goed roeren met een garde totdat de bouillon volledig opgenomen is. Herhaal totdat alle bouillon gebruikt is.

Romige soep met kalfsvlees van Ger en Esmee

Soep afmaken 3

Zachtjes door laten koken en na 5 minuten de vermicelli toevoegen. Voeg naar smaak melk of room toe. Ondertussen balletjes (ter grootte van soepballetjes (1,5cm)) maken van het kalfsgehakt en deze erbij doen. Nog 5 minuten zachtjes laten koken. Dan nog eventueel peper en zout toevoegen naar smaak maar meestal zet ik dit op tafel.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam