Romige soep met kalfsvlees van Ger en Esmee
140min
Gemiddeld
2 Blokjes
500 g
Kalfspoulet
100 g
Boter
120 g
Bloem
300 g
Kalfsgehakt
20 g
Vermicelli
50 ml
Kookroom
5 g
Zout, tafel
5 g
Specerijen, peper, zwart
.
Voedingswaarde
Energie
251.86 kcal
koolhydraten
9.79 g
Eiwit
17.19 g
vetten
15.67 g
Voedingswaarde
Instructie
140 Minuten
Bouillon maken
2,5 liter water opzetten en bouillon maken van kalfspoelet met de schenkel. Ongeveer 2,5 uur zacht laten koken. Daarna schenkel verwijderen. Dit kan ook dag van te voren. De twee vleesbouillon tabletten toevoegen.
Roux maken
Neem een kookpan met dikke bodem en plaats deze op het fornuis.
Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt.
Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel grondig met een spatel.
Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren (tot ca 95 ºC)
De blanke roux is nu klaar. Voeg een soeplepel hete bouillon aan de roux toe. Goed roeren met een garde totdat de bouillon volledig opgenomen is. Herhaal totdat alle bouillon gebruikt is.
Soep afmaken
Zachtjes door laten koken en na 5 minuten de vermicelli toevoegen. Voeg naar smaak melk of room toe. Ondertussen balletjes (ter grootte van soepballetjes (1,5cm)) maken van het kalfsgehakt en deze erbij doen. Nog 5 minuten zachtjes laten koken.
Dan nog eventueel peper en zout toevoegen naar smaak maar meestal zet ik dit op tafel.
Opmerkingen 0