Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. 2,5 liter water opzetten en bouillon maken van kalfspoelet met de schenkel. Ongeveer 2,5 uur zacht laten koken. Daarna schenkel verwijderen. Dit kan ook dag van te voren. De twee vleesbouillon tabletten toevoegen.

 2. Neem een kookpan met dikke bodem en plaats deze op het fornuis.
  Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt.
  Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel grondig met een spatel.
  Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren (tot ca 95 ºC)
  De blanke roux is nu klaar. Voeg een soeplepel hete bouillon aan de roux toe. Goed roeren met een garde totdat de bouillon volledig opgenomen is. Herhaal totdat alle bouillon gebruikt is.

 3. Zachtjes door laten koken en na 5 minuten de vermicelli toevoegen. Voeg naar smaak melk of room toe. Ondertussen balletjes (ter grootte van soepballetjes (1,5cm)) maken van het kalfsgehakt en deze erbij doen. Nog 5 minuten zachtjes laten koken.
  Dan nog eventueel peper en zout toevoegen naar smaak maar meestal zet ik dit op tafel.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 2
  blokjes
 • 1
  pond
  kalfspoelet
 • 1
  stuk
  kalfs- of runderschenkel
 • 100
  gram
  boter
 • 120
  gram
  bloem
 • melk
  / room naar smaak
 • 300
  gram
  kalfsgehakt
 • vermicelli
  (handvol)
 • Peper
  naar smaak
 • zout
  naar smaak

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel