Quiche met zeevruchten, chorizo, sjalot en sperziebonen
61min
Gemakkelijk
150 g
Sjalot
450 g
Sperziebonen
250 g
Zeevruchten
75 g
Chorizo
6 Plakken
Bladerdeeg
2
Ei
200 ml
Slagroom
2 el
Platte peterselie
0.5 tl
Tijm (gedroogd)
4 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
974.69 kcal
Eiwit
30.66 g
koolhydraten
53.31 g
vetten
70.44 g
Voedingswaarde
Instructie
61 Minuten
Bekleed een taartvorm met bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een passende taartvorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg.
Kook de sperziebonen in de groentebouillon
Kook de sperziebonen 5 minuten, maar kook ze in plaats van in water, in groentebouillon van het bouillonblokje.
Bak de chorizo en de sjalotjes
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes 3 minuten. Doe de zeevruchten erbij en bak nog 3 minuten. Neem van het vuur en schep de sperziebonen, chorizo, peterselie en tijm erdoor.
Oven
Schep dit mengsel in de taartvorm. Klop de eieren los met de slagroom. Giet dit over het zeevruchten-groentemengsel en bak in 45 minuten goudbruin. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0