Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een passende taartvorm in met de helft van de olie en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Bestrooi het bladerdeeg met het paneermeel.

 2. Bak de groenten

  Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig in circa 3 minuten. Schep de ui en knoflook uit de pan in een grote kom. Laat in dezelfde pan in 5 minuten de spinazie met 150 ml water slinken (doe dit eventueel in gedeeltes als de spinazie niet in één keer in de pan past). Laat de spinazie in een zeef uitlekken.

 3. Meng de ingrediënten

  Doe de uitgelekte spinazie met de kruidenmelange naar smaak bij het ui-knoflook mengsel. Meng de pijnboompitten en rozijnen erdoor.

 4. Oven

  Klop de eieren los met de slagroom. Schep het spinaziemengsel in de beklede taartvorm. Giet het ei-roommengsel er overheen en verdeel dan de geitenkaas erover. Bak in 45 minuten goudbruin. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  teen
  knoflook
  , fijngehakt
 • 600
  gram
  spinazie
 • 6
  plakjes
  bladerdeeg
 • 2
  ei
 • 40
  gram
  pijnboompit
 • 40
  gram
  rozijnen
 • 200
  gram
  zachte geitenkaas
 • 200
  gram
  slagroom
 • 1.5
  eetlepel
  paneermeel
 • 4
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel