Quiche met kip, prei, paprika en ui
105min
Gemakkelijk
1
Witte ui
300 g
Kipfilet
1
Teentje knoflook
1
Rode paprika
0.5
Gele paprika
1
Prei
4
Ei
6 Plakken
Bladerdeeg
4 el
Olijfolie
125 ml
Kookroom
150 ml
Water
.
Voedingswaarde
Energie
825.45 kcal
Eiwit
40.28 g
koolhydraten
57.04 g
vetten
47.94 g
Voedingswaarde
Instructie
105 Minuten
Bekleed een taartvorm met bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een passende taartvorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg.
Bak de kip en de groenten
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin, op middelhoog vuur, de kip gedurende 5 minuten mooi goudbruin. Neem de kip vervolgens uit de pan en bak 5 minuten, in de achtergebleven olie, de ui, knoflook, paprika en prei.
Vul de taartvorm
Schep de kip en het groentemengsel om en om in laagjes in de taartvorm.
Bereid de ovenmix en plaats in de oven
Doe in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt, samen met 250 ml koud water. Voeg ook 125 ml kookroom toe en roer het geheel goed door met een garde. Doe daarna het ei erbij en roer de ovenmix nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Giet vervolgens 2/3 van de ovenmix over de quiche en laat het 2 minuten rusten. Giet daarna de overige ovenmix over de quiche heen.
De quiche met kip en groenten kan in de oven
Plaats de hartige taart in het midden van de oven en bak het gerecht 45 minuten totdat de korst mooi goudbruin is. Wanneer de quiche klaar is kan je hem direct serveren. Ook afgekoeld is deze hartige taart nog héél lekker. Wij verwachten echter dat hij snel op is. Neem daarom gauw een stuk en eet smakelijk!
Opmerkingen 0