Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid het gehakt

  Meng het gehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder en breng indien nodig verder op smaak met kruiden. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel.

 2. Bak de gehaktballetjes

  Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten gaar en bruin.

 3. Kook de penne

  Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Bak de groenten

  Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 5 minuten glazig. Roer de tomaat met het vocht erdoor en bak 3 minuten mee.

 5. Bereid de saus

  Bereid de pepersaus in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de gehaktballetjes door de saus. Laat de saus nog 3 minuten zachtjes sudderen.

 6. Serveer het gerecht

  Verdeel de pasta over voorverwarmde diepe borden en schep de gehaktballetjes met saus en de tomatensaus erover. Garneer met geraspte kaas. Maak er met een groene salade een complete maaltijd van. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  teen
  knoflook
  , fijngehakt
 • 1
  blik
  tomaten in blokjes
  (a 300 gram)
 • 300
  gram
  rundergehakt
 • 225
  gram
  penne
 • 1
  ei
 • 50
  gram
  Parmezaanse kaas
  , geraspt
 • 1.5
  eetlepel
  paneermeel
 • 1
  theelepel
  paprikapoeder
 • 4
  eetlepels
  olijfolie
 • 1
  blokje
  Ui

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel