Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de pasta en snijd de asperges

  Verwarm eerst de oven voor op 200 °C. Breng daarna een pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta in circa 8 minuten gaar en giet daarna het water af. Snijd ondertussen 2 cm van de uiteindes van de asperges en haal de gerookte zalmfilets alvast uit de koelkast.

 2. Bereid de asperges en de zalm

  Leg de asperges net onder water in een pan en breng ze aan de kook. Laat de asperges, afhankelijk van de dikte, in circa 5 minuten gaarkoken. Plaats in de tussentijd de zalmfilets in een ovenschaal en verwarm ze gedurende 6 minuten in de oven.

 3. Serveer de pasta met de aspergesaus

  Verwarm de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. Schep daarna de pasta over borden en schenk de aspergesaus er mooi overheen. Verdeel de zalm en de asperges over de pasta en het gerecht is klaar om te serveren. Verwen vrienden en familie met deze heerlijke maaltijd. Voor je het weet is het een favoriet voor het avondeten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 800 gram groene asperges
 • 4 warm gerookte zalmfilets, kant-en-klaar
 • 400 gram tagliatelle (naturel en vers)

Variatietips

 • Je kan de tagliatelle ook vervangen door bijvoorbeeld volkoren spaghetti, penne of andere pasta. Houd hiervoor 320 gram pasta aan.

  Bij dit gerecht past ook een lekkere rucola salade met tomaatjes

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel