Pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes
60min
Gemakkelijk
600 g
Spinazie
500 g
Kipfilet
400 g
Cherrytomaten
240 g
Spaghetti
15 g
Pesto
.
Voedingswaarde
Energie
563.87 kcal
Eiwit
46.24 g
koolhydraten
82.1 g
vetten
5.83 g
Voedingswaarde
Instructie
60 Minuten
Verwarm de oven en bereid de kipfilet
4 min
Zet de oven op 200 °C en snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Neem daarna de braadzak uit de verpakking van MAGGI Braadstomen Knoflook. Ontvouw de zak en verwijder het stickertje. Doe vervolgens de blokjes kipfilet in de zak en voeg de smaakvolle kruiden en twee eetlepels pesto toe.
Verdeel de kruiden en voeg de spinazie toe
4 min
Masseer de braadzak voorzichtig zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld over de ingrediënten. Voeg nu de helft van de verse spinazie toe en sluit de zak met het bijgeleverde clipje.
Plaats de braadzak in de oven
40 min
Leg de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster zodat deze gedurende 35 tot 40 minuten klaar gestoomd wordt. Let op bij het plaatsen van de braadzak in de oven dat deze midden in de oven geplaatst wordt zodat de verwarmingselementen niet geraakt.
Kook tijdens het wachten alvast de pasta
4 min
Terwijl de kip in de oven zit heb je de tijd om de spagetti klaar te maken. Zet een pan met water op en kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de spaghetti daarna af en laat de pasta even uitstomen, zodat je de kip kan klaar maken.
Haal de braadzak uit de oven
4 min
Let op! Wees voorzichig met het openen van de braadzak want er kan veel hete lucht vrij komen. Je zult zien dat de kip in de braadzak heerlijk gemarineerd is door de kruiden in de braadzak. Doe de geslonken spinazie en kip in een grote schaal. Schep vervolgens de helft van de gehalveerde tomaatjes er doorheen. Maak van de overige spinazie en tomaatjes een salade.
Serveer de pasta met pesto
4 min
Je zelfgemaakte kipgerecht met pesto en spaghetti kan opgediend worden. Serveer de salade erbij en geniet tijdens het avondeten van de overheerlijke smaakcombinatie. Maak deze maaltijd ook een keer met penne. Hmm... dit gerecht ga je niet snel vergeten, lekker!
Opmerkingen 0