Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven en bereid de kipfilet

  Zet de oven op 200 °C en snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Neem daarna de braadzak uit de verpakking van MAGGI Braadstomen Knoflook. Ontvouw de zak en verwijder het stickertje. Doe vervolgens de blokjes kipfilet in de zak en voeg de smaakvolle kruiden en twee eetlepels pesto toe.

 2. Verdeel de kruiden en voeg de spinazie toe

  Masseer de braadzak voorzichtig zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld over de ingrediënten. Voeg nu de helft van de verse spinazie toe en sluit de zak met het bijgeleverde clipje.

 3. Plaats de braadzak in de oven

  Leg de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster zodat deze gedurende 35 tot 40 minuten klaar gestoomd wordt. Let op bij het plaatsen van de braadzak in de oven dat deze midden in de oven geplaatst wordt zodat de verwarmingselementen niet geraakt.

 4. Kook tijdens het wachten alvast de pasta

  Terwijl de kip in de oven zit heb je de tijd om de spagetti klaar te maken. Zet een pan met water op en kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de spaghetti daarna af en laat de pasta even uitstomen, zodat je de kip kan klaar maken.

 5. Haal de braadzak uit de oven

  Let op! Wees voorzichig met het openen van de braadzak want er kan veel hete lucht vrij komen. Je zult zien dat de kip in de braadzak heerlijk gemarineerd is door de kruiden in de braadzak. Doe de geslonken spinazie en kip in een grote schaal. Schep vervolgens de helft van de gehalveerde tomaatjes er doorheen. Maak van de overige spinazie en tomaatjes een salade.

 6. Serveer de pasta met pesto

  Je zelfgemaakte kipgerecht met pesto en spaghetti kan opgediend worden. Serveer de salade erbij en geniet tijdens het avondeten van de overheerlijke smaakcombinatie. Maak deze maaltijd ook een keer met penne. Hmm... dit gerecht ga je niet snel vergeten, lekker!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
 • 400
  gram
  cherrytomaten
 • 600
  gram
  spinazie
 • 500
  gram
  kipfilet
  , in stukken gesneden
 • 240
  gram
  spaghetti
 • 2
  eetlepels
  pesto
  , groene

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel