Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de mosselen

  Doe de mosselen met de wijn in een grote pan. Kook ze, met het deksel op de pan op hoog vuur, onder af en toe omschudden in 7 minuten gaar. Kook, als nog niet alle mosselen open zijn, nog een paar minuten langer. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan, weg.

 2. Bak de venkel en de paprika

  Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de venkel en paprika op middelhoog vuur 10 minuten.

 3. Kook de pasta

  Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Serveer het gerecht

  Meng de pasta met de groenten, saus, peterselie en chilivlokken. Doe de pasta in een grote schaal, schep de mosselen erop en serveer. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1.5
  rode paprika
  , in reepjes
 • 1
  venkel
  , in dunne reepjes
 • 750
  gram
  , panklaar
 • 225
  gram
  spaghetti
 • 150
  ml
  witte wijn
 • 2
  eetlepels
  platte peterselie
  , fijngehakt
 • 0.5
  theelepel
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel