Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de spekjes

  Bak de spekjes 1 minuut in de pan, zonder olie toe te voegen.

 2. Voeg de broccoli toe

  Voeg de broccoli erbij en roerbak 2 minuutjes mee.

 3. Voeg de MAGGI Roerbakpasta Carbonara toe en breng aan de kook

  Voeg de MAGGI Roerbakpasta Carbonara toe en 500ml water en breng dit aan de kook. Laat het geheel 12 minuten koken en schep af en toe om. Proef of de pasta beetgaar wordt.

 4. Voeg een ei toe aan de pasta

  doorheen. Zorg dat het ei helemaal goed mengt met de pasta en laat het geheel nog even doorgaren op laag vuur, een minuut of 2. Je ziet eigenlijk meteen dat het ei stolt, het is dus helemaal niet zo dat je straks rauw ei gaat eten. Waar ik zelf altijd bang voor was, rauw ei door je pasta, is dus helemaal niet het geval, haha!

 5. Serveer het gerecht

  Doe je de pasta in diepe borden, strooi er wat parmezaanse kaas over en serveer je de lente-uitjes on top. Klaar! Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 250
  gram
  broccoli
  , in roosjes
 • 3
  bosuitjes
  , in ringetjes gesneden
 • 200
  gram
  spekblokjes
 • 40
  gram
  Parmezaanse kaas
 • 1
  ei

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel