Ovenschotel met kalfsgehakt en sperziebonen
51min
Gemakkelijk
1
Witte ui
1
Teentje knoflook
600 g
Sperziebonen
300 g
Kalfsgehakt
1.5 el
Ketjap Manis
2 tl
Sambal
1.5 el
Paneermeel
20 g
Boter
4 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
606.89 kcal
Eiwit
27.12 g
koolhydraten
30.09 g
vetten
40.4 g
Voedingswaarde
Instructie
51 Minuten
Bak het kalfsgehakt met ketjap en sambal
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak hierin de knoflook en de gesnipperde ui, gedurende 5 minuten, op laag vuur. Doe het gehakt erbij en bak het vlees 5 minuten mee. Voeg daarna de ketjap manis en de sambal toe en bak het geheel nog 3 minuten.
Bereid de sperziebonen en de puree
Kook de sperziebonen 10 minuten in een pan. Maak daarna de heerlijke aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel.
De ovenschaal kan gevuld worden
Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Schep het gehakt verspreid in de ovenschaal en schep daarop de sperziebonen. Verdeel vervolgens de aardappelpuree over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met paneermeel. Maak tot slot kleine vlokjes van de boter en verdeel deze over de schaal.
Verwarm de ovenschotel en serveer
Plaatst de schotel in de oven en laat het gerecht in 30 minuten gaar worden. Serveer het gerecht lekker makkelijk in de ovenschaal op tafel. Laat je tijdens het avondeten meevoeren in de avontuurlijke smaken van deze verrassende ovenschotel met kalfsgehakt. Dat wordt genieten!
Opmerkingen 0