Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Breng de oven op temperatuur

  Zet de oven aan en verwarm de oven voor op 200°C. Vet vervolgens een ovenschaal in met de helft van de olie.

 2. Snijd de groente

  Snijdt de zowel verse courgette als de tomaten in dunne plakjes.

 3. Bak de courgette

  Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur kort de plakjes courgette, tot ze beginnen te kleuren maar nog niet zacht zijn. Neem ze uit de pan.

 4. Bak het vlees

  Verhit eerst de spekjes op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten in de koekenpan. Voeg hierna het gehakt toe en bak deze rul. Schep de courgette en de aardappelschijfjes door het gehaktmengsel. Schep dit in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.

 5. Bereid de mix

  Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de groente ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.

 6. Oven

  Bak de groente ovenschotel in 45 minuten goudbruin en gaar.

  En.. klaar is het gerecht. Bon apetit!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  courgette
  , in dunne plakjes
 • 75
  gram
  magere gerookte spekjes
 • 150
  ml
  kookroom light
 • 1
  ei
 • 4
  eetlepels
  olijfolie
 • 2
  tomaten
  of cherrytomaatjes
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel