Ovenschotel asperges met ham en spinazie
1min
Gemakkelijk
1 Zakje
650 g
Witte asperges
500 g
Spinazie
200 g
Beenham
600 g
Aardappelschijfjes
150 g
Geraspte kaas
.
Voedingswaarde
Energie
414.95 kcal
koolhydraten
43.18 g
Eiwit
31.73 g
vetten
15.15 g
Voedingswaarde
Instructie
1 Minuten
Kook de asperges
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de asperges, verwijder het uiteinde en kook ze 5 minuten in ruim water.
Bak de spinazie
Verwarm een koekenpan of wok met een klein beetje olie, bak hier de verse spinazie kort in aan.
Bereid de saus
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de ovenschotel
Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Beleg de aardappelschijfjes met de gebakken spinazie. Verdeel de repen ham over de spinazie. Laat de asperges even uitlekken en leg ze op de laag met ham. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met geraspte kaas.
Oven
Bak de schotel 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin kleurt. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0