Oerhollandse stamppot bowl
20min
Gemiddeld
1 Zakje
250 g
Andijvie
100 g
Cherrytomaten
2
Rode ui
200 g
Gehaktballen
2 el
Tuinkers
2 el
Olijfolie
20 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
681.38 kcal
Eiwit
30.69 g
koolhydraten
68.92 g
vetten
31.78 g
Voedingswaarde
Instructie
20 Minuten
Bereid & bak de gehaktballetjes
Verwarm de boter of olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. De gehaktballetjes kun je gewoon kant-en-klaar bij de supermarkt of slager kopen of je kunt ze zelf draaien.
Grill de rode ui en cherrytomaten
Verwarm een grillpan. Besprenkel de rode ui en cherrytomaten met de olie. Grill op middelhoog vuur de rode ui glazig en zacht. Voeg de cherrytomaten toe en bak een paar seconden mee. Je kunt de rode ui en cherrytomaten ook in een reguliere koekenpan bakken als je dat makkelijker vindt. Voeg dan na een paar minuten de cherrytomaten pas toe, omdat deze anders te zacht worden.
Bereid de MAGGI jus & aardappelpuree
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de jus gekookt heeft, houd deze warm op laag vuur. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de oerhollandse stamppot bowl
Serveer de bowl in een diepe kom. Schep de puree over de hele bowl. Verdeel per ingredient de andijvie, gehaktballetjes, rode ui en cherrytomaten over de puree. Schep de jus over de gehaktballetjes en strooi wat tuinkers over het gerecht. Geniet van je stamppot bowl!
Opmerkingen 0