Milde curry met bloemkool en linzen
50min
Gemakkelijk
400 g
Bloemkool
100 g
Cashewnoten
1
Witte ui
1
Teentje knoflook
400 g
Tomaten, in blokjes
200 g
Linzen
300 g
Basmatirijst
1 Bos
Koriander, grof gehakt
200 ml
Kokosmelk
200 ml
Water
.
Voedingswaarde
Energie
627.82 kcal
Eiwit
24.74 g
koolhydraten
90.63 g
vetten
23.34 g
Voedingswaarde
Instructie
50 Minuten
Bak de knoflook, ui en tomaten
Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Bak de tomatenblokjes kort mee.
Voeg de kokosmelk, kruidenmix, linzen en 200 ml water toe
Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk en de inhoud van het zakje mix toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de linzen samen met het water toe en roer goed door.
Voeg de bloemkool toe
Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 15 minuten op laag vuur mee.
Kook de rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht
Strooi de koriander samen met de cashewnoten over de curry. Serveer samen met de rijst.
Opmerkingen 0