Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Roerbak de Chinese kool en rode paprika

  Verwijder de buitenste bladeren en het onderste gedeelte van de Chinese kool en snijd de kool in de lengte doormidden. Was daarna de kool en snijd deze nogmaals, maar dan in smalle repen. Snijd vervolgens de rode paprika in blokjes. Verhit hierna een pan met olijfolie en roerbak de Chinese kool en de paprika, kort op hoog vuur.

 2. Creëer met de kruidenmix een heerlijke smaak

  Voeg aan de groenten de kruidenmix toe uit het zakje MAGGI Roerbaknoedels Ketjap Knoflook. Doe dit samen met 300 ml water, zoals aangegeven op de verpakking.

 3. Voeg de MAGGI Roerbaknoedels toe

  Haal de noedels uit de verpakking en voeg deze toe in de pan. Laat de noedels, al roerend, het vocht opnemen en gaar worden.

 4. Maak lekkere gebakken eieren

  Pak een aparte koekenpan en verhit deze de overige olijfolie. Bak daarna de 3 eieren los in de pan, zodat je elk bord hier straks mee kan afmaken.

 5. Serveer de noedels met groenten

  Alle ingrediënten zijn nu klaar om geserveerd te worden. Probeer eens de Aziatische eetwijze door de roerbaknoedels met groenten in diepe kommen, ook wel bowls genoemd, te serveren. Leg op de noedels het gebakken eitje en serveer het gerecht met stokjes. Dat wordt een smakelijke uitdaging! Tast toe en geniet van deze vegetarische maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  Chinese kool
  , in reepjes gesneden
 • 1
  rode paprika's, in blokjes gesneden
 • 3
  eieren
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 • Pinda's

  Garneer het gerecht met grof gehakte pinda's.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel