Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Maak de bouillon voor de honing-tijmsaus

  Bereid de bouillon vast voor volgens de aanwijzingen op het pakje MAGGI Runderbouillon Minder zout, meer kruiden. De bouillon zal later worden toegevoegd aan de honing-tijmsaus.

 2. Kook de sperziebonen

  Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de sperziebonen na bereiding af. Houd ze met de deksel op de pan warm totdat de rest van de maaltijd klaar is.

 3. Marineer de lamskoteletten

  Doe de helft van de olijfolie in een kommetje en roer hier de uitgeperste knoflook doorheen. Bestrijk hiermee de koteletjes en laat de olie 10 minuten in het vlees trekken.

 4. Bereid de smaakvolle honing-tijmsaus

  Bak in een steelpan, in de boter, de gesnipperde sjalot glazig. Laat de sjalot niet bruin worden. Roer daarna de bouillon, tijm en honing erdoor en laat de saus iets inkoken.

 5. Begin aan de aardappelpuree

  Bereid de aardappelpuree volgens de eenvoudige stappen op het zakje MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel. Roer na de bereiding de overgebleven olie door de puree.

 6. Bak de lamskoteletten

  Kruid de lamskoteletten naar eigen smaak. Bak ze daarna 3 minuten per kant in een koekenpan met een antiaanbaklaag.

 7. Serveer het gerecht

  Verdeel vervolgens de lamskoteletten samen met de aardappelpuree en sperziebonen mooi op elk bord. Schenk de honing-tijmsaus over het vlees en serveer het gerecht uit. Neem alle complimenten maar in ontvangst, want dit is een smakelijke voltreffer. Bon appétit!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  sperzieboon
 • 2
  lamskotelet
  (à 125 gram)
 • 1
  sjalot
  (gesnipperd)
 • 1
  teen
  knoflook
  (uitgeperst)
 • 1
  eetlepel
  honing
  (dun)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 20
  gram
  boter
 • 1
  theelepel
  gedroogde tijm

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel