Lamskoteletjes met honing-tijmsaus
31min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Energie
771.34 kcal
koolhydraten
46.39 g
Eiwit
33.52 g
vetten
49.09 g
Voedingswaarde
Instructie
31 Minuten
Maak de bouillon voor de honing-tijmsaus
Bereid de bouillon vast voor volgens de aanwijzingen op het pakje MAGGI Runderbouillon Minder zout, meer kruiden. De bouillon zal later worden toegevoegd aan de honing-tijmsaus.
Kook de sperziebonen
Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en houd met de deksel op de pan warm tot de rest van de maaltijd klaar is.
Marineer de koteletten
Doe de helft van de olijfolie in een kommetje en roer hier de uitgeperste knoflook doorheen. Bestrijk hiermee de koteletjes en laat de olie 10 minuten in het vlees trekken.
Bereid de smaakvolle honing-tijmsaus
Bak in een steelpan, in de boter, de gesnipperde sjalot glazig. Laat de sjalot niet bruin worden. Roer daarna de bouillon, tijm en honing erdoor en laat de saus iets inkoken.
Begin aan de aardappelpuree
Bereid de aardappelpuree volgens de eenvoudige stappen op het zakje MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel. Roer na de bereiding de overgebleven olie door de puree.
Bak de lamskoteletten
Kruid de lamskoteletten naar eigen smaak. Bak ze daarna 3 minuten per kant in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
Serveer het gerecht
Verdeel vervolgens de lamskoteletten samen met de aardappelpuree en sperziebonen mooi op elk bord. Schenk de honing-tijmsaus over het vlees en serveer het gerecht uit. Neem alle complimenten maar in ontvangst, want dit is een smakelijke voltreffer. Bon appétit!
Opmerkingen 0