Maak met dit recept snel en makkelijk overheerlijke malse kipdrumsticks met andijvie stamppot gemaakt van zoete aardappel. Echt genieten!
Ingrediënten
1
0 servings
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 1 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kippenpootjes in de zak en voeg de kruiden toe. Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Masseer de zak voorzicht
Plaats de braadzak in de oven
60 min
Plaats de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven gedurende 60 minuten.
Zorg ervoor dat de braadzak de oven niet raakt.
Bereid de stamppot
20 min
Kook de zoete aardappel samen met 2/3e van de andijvie in 20 minuten gaar in een bodempje water. Giet af en stamp het geheel tot een puree. Voeg eventueel wat melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Haal de ovenschaal uit de oven en serveer het gerecht
10 min
Schep de achtergehouden andijvie door de stamppot. Haal de ovenschaal uit de oven. Let op! Bij het openen van de braadzak komt er hete lucht vrij. Serveer de stamppot samen met de kippenpootjes.
Bereid de kruidenmix voor braadstomen
4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kippenpootjes in de zak en voeg de kruiden toe. Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Masseer de zak voorzicht
Plaats de braadzak in de oven
4
Plaats de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven gedurende 60 minuten.
Zorg ervoor dat de braadzak de oven niet raakt.
Bereid de stamppot
4
Kook de zoete aardappel samen met 2/3e van de andijvie in 20 minuten gaar in een bodempje water. Giet af en stamp het geheel tot een puree. Voeg eventueel wat melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Haal de ovenschaal uit de oven en serveer het gerecht
4
Schep de achtergehouden andijvie door de stamppot. Haal de ovenschaal uit de oven. Let op! Bij het openen van de braadzak komt er hete lucht vrij. Serveer de stamppot samen met de kippenpootjes.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!
U heeft dit recept / product al beoordeeld.
Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.
Opmerkingen 0