Kipdrumsticks met zoete aardappel stamppot
160min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Instructie
160 Minuten
Bereid de kruidenmix voor braadstomen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kippenpootjes in de zak en voeg de kruiden toe. Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Masseer de zak voorzicht
Plaats de braadzak in de oven
Plaats de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven gedurende 60 minuten.
Zorg ervoor dat de braadzak de oven niet raakt.
Bereid de stamppot
Kook de zoete aardappel samen met 2/3e van de andijvie in 20 minuten gaar in een bodempje water. Giet af en stamp het geheel tot een puree. Voeg eventueel wat melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Haal de ovenschaal uit de oven en serveer het gerecht
Schep de achtergehouden andijvie door de stamppot. Haal de ovenschaal uit de oven. Let op! Bij het openen van de braadzak komt er hete lucht vrij. Serveer de stamppot samen met de kippenpootjes.
Opmerkingen 0