Kipburger met gegrilde aubergine en geroosterde zoete aardappel
36min
Gemakkelijk
1 Zak
1
Aubergine
3 Blaadjes
Sla
1.5
Tomaten
300 g
Kipfilet
600 g
Zoete Aardappel
3
Meergranen Bol
6 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
773.39 kcal
Eiwit
35.66 g
koolhydraten
75.99 g
vetten
36.6 g
Voedingswaarde
Instructie
36 Minuten
Bereid de zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de zoete aardappel om met een derde van de olie. Spreid ze in een enkele laag uit op een bakplaat en rooster ze onder af en toe omscheppen in 40 minuten gaar en bruin.
Bereid de kipfilet
Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een deegroller plat.
Gril de kip en de aubergine
Verhit een grillplaat op hoog vuur. Bestrijk de kipfilet en de aubergine met de rest van de olijfolie. Grill de kip en aubergine ongeveer 4 minuten per kant. Draai een kwartslag tijdens het grillen, voor een mooi ruitpatroon. Kruid de kip en aubergine naar smaak.
Bereid de saus
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Beleg de broodjes en serveer met de aardappel
Leg de broodjes met het snijvlak naar beneden een minuut op de warme grillplaat. Beleg de broodjes achtereenvolgens met sla, tomaat, kip en aubergine. Schep er een eetlepel van de saus op. Serveer met de aardappel en geef de rest van de saus er apart bij. Eet smakelijk.
Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon
Opmerkingen 0