Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

0
195min
Gemiddeld

Ingrediënten

-
4 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Kg
Kipfilet
4  el
Surinaamse masala kruiden
1  el
Olijfolie
400  g
Sperziebonen
0.5  Stuk
Rode peper
0.5  el
Tomatenpuree
1  Stuk
Witte ui
1  Blokje
MAGGI Bouillon Kip
100  ml
Water
1  tl
Komijnzaad
2  Stuks
Teentje knoflook
1  Zak
MAGGI Aardappelpuree Ovenschotel
4  Stuks
Eieren
3  Stuks
Bakbananen
50  g
Paneermeel
20  g
Boter

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

195 Minuten
Kip voorbereiden
120 min
Roer 1 el olie met 2 tl masala kruiden door elkaar en roer de kipblokjes er doorheen. Laat de kipblokjes minimaal 2 uur marineren (dit doe ik meestal een dag van tevoren).
Sperziebonen koken
10 min
Kook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar.
Ei koken
6 min
Kook 1 ei per persoon voor 6-7 minuten en laat afkoelen.
Fruiten, kruiden en kip
5 min
Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin het uitje met de knoflook en de rode peper in 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin. Voeg de tomatenpuree, masalakruiden en gemalen komijn toe en verkruimel het Maggi bouillonblokje erbij. Bak het geheel een minuutje mee. Voeg het water toe en roer goed door. Schep de kipblokjes en de sperzieboontjes er doorheen. Laat op laag vuur gaar worden.
Aardappelpuree
5 min
Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de rode peper, gemalen komijn en de knoflook er doorheen. Roer het geheel goed door met een pollepel.
Ovenschaal
5 min
Schep de masala kip op de bodem van een ovenschaal. Pel de eieren en snijd doormidden. Pel de bakbanaan en snijd in plakjes. Leg de eieren samen met de bakbanaan tussen de masala kip. Verdeel de aardappelpuree er overheen.
In de oven
25 min
Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree en verdeel er een paar plakjes boter overheen. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven, op 200 graden boven- en onderwarmte, tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik eventueel op het eind de grillfunctie voor een extra mooi kleurtje.
Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

Kip voorbereiden 7

Roer 1 el olie met 2 tl masala kruiden door elkaar en roer de kipblokjes er doorheen. Laat de kipblokjes minimaal 2 uur marineren (dit doe ik meestal een dag van tevoren).

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

Sperziebonen koken 7

Kook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar.

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

Ei koken 7

Kook 1 ei per persoon voor 6-7 minuten en laat afkoelen.

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

Fruiten, kruiden en kip 7

Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin het uitje met de knoflook en de rode peper in 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin. Voeg de tomatenpuree, masalakruiden en gemalen komijn toe en verkruimel het Maggi bouillonblokje erbij. Bak het geheel een minuutje mee. Voeg het water toe en roer goed door. Schep de kipblokjes en de sperzieboontjes er doorheen. Laat op laag vuur gaar worden.

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

Aardappelpuree 7

Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de rode peper, gemalen komijn en de knoflook er doorheen. Roer het geheel goed door met een pollepel.

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

Ovenschaal 7

Schep de masala kip op de bodem van een ovenschaal. Pel de eieren en snijd doormidden. Pel de bakbanaan en snijd in plakjes. Leg de eieren samen met de bakbanaan tussen de masala kip. Verdeel de aardappelpuree er overheen.

Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail

In de oven 7

Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree en verdeel er een paar plakjes boter overheen. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven, op 200 graden boven- en onderwarmte, tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik eventueel op het eind de grillfunctie voor een extra mooi kleurtje.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam