Kip masala ovenschotel met bakbanaan van Tina en Abigail
195min
Gemiddeld
1
Kg
Kipfilet
4
el
Surinaamse masala kruiden
1
el
Olijfolie
400
g
Sperziebonen
0.5
Stuk
Rode peper
0.5
el
Tomatenpuree
1
Stuk
Witte ui
1
Blokje
MAGGI Bouillon Kip
100
ml
Water
1
tl
Komijnzaad
2
Stuks
Teentje knoflook
1
Zak
MAGGI Aardappelpuree Ovenschotel
4
Stuks
Eieren
3
Stuks
Bakbananen
50
g
Paneermeel
20
g
Boter
.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Instructie
195 Minuten
Kip voorbereiden
Roer 1 el olie met 2 tl masala kruiden door elkaar en roer de kipblokjes er doorheen.
Laat de kipblokjes minimaal 2 uur marineren (dit doe ik meestal een dag van tevoren).
Sperziebonen koken
Kook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar.
Ei koken
Kook 1 ei per persoon voor 6-7 minuten en laat afkoelen.
Fruiten, kruiden en kip
Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin het uitje met de knoflook en de rode peper in 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin. Voeg de tomatenpuree, masalakruiden en gemalen komijn toe en verkruimel het Maggi bouillonblokje erbij. Bak het geheel een minuutje mee. Voeg het water toe en roer goed door. Schep de kipblokjes en de sperzieboontjes er doorheen. Laat op laag vuur gaar worden.
Aardappelpuree
Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de rode peper, gemalen komijn en de knoflook er doorheen. Roer het geheel goed door met een pollepel.
Ovenschaal
Schep de masala kip op de bodem van een ovenschaal. Pel de eieren en snijd doormidden. Pel de bakbanaan en snijd in plakjes. Leg de eieren samen met de bakbanaan tussen de masala kip. Verdeel de aardappelpuree er overheen.
In de oven
Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree en verdeel er een paar plakjes boter overheen.
Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven, op 200 graden boven- en onderwarmte, tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik eventueel op het eind de grillfunctie voor een extra mooi kleurtje.
Opmerkingen 0