Indiase linzencurry met wortel en bloemkool
45min
Gemakkelijk
1
Witte ui
1
Teentje knoflook
400 g
Bloemkool
400 g
Tomaten
200 g
Linzen
300 g
Basmatirijst
100 g
Cashewnoten
1 Bos
Koriander
200 ml
Kokosmelk
200 ml
Water
.
Voedingswaarde
Energie
635.32 kcal
Eiwit
24.85 g
koolhydraten
90.07 g
vetten
23.31 g
Voedingswaarde
Instructie
45 Minuten
Bak de knoflook, ui en tomaten
25 min
Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Bak de tomatenblokjes kort mee.
Voeg de kokosmelk, kruidenmix, linzen en 200 ml water toe
25 min
Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk en de inhoud van het zakje kruidenmix toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de linzen samen met het water toe en roer goed door.
Kook de rijst
25 min
Ondertussen kook je de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de bloemkool toe
25 min
Snij de bloemkool in roosjes en voeg deze toe aan de pan en kook nog 15 minuten op laag vuur mee.
Serveer het gerecht
25 min
Strooi de verse koriander samen met de cashewnoten over de kerrie. Serveer samen met de rijst.
Dit heerlijke kip kerrie recept met linzen en diverse groenten is klaar om opgegeten te worden. Geniet van je maaltijd!
Opmerkingen 0