Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de spekjes en de aardappelen

  Bak de spekjes in een koekenpan op matig vuur krokant in ca. 8 minuten. Neem ze uit de pan maar laat het vet in de pan. Bak de aardappelen in het achtergebleven spekvet op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin. Schep de spekjes door de aardappel.

 2. Bereid de kip

  Kruid de kip naar smaak. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin op matig vuur in 3 minuten de kip goudbruin. Blus af met de wijn en laat met het deksel op de pan nog 8 minuten zachtjes stoven.

 3. Kook de winterpeen en de peultjes

  Kook de winterpeen gaar in ongeveer 8 minuten. Kook vervolgens de peultjes gaar in ongeveer 3 minuten.

 4. Bereid de saus

  Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. Serveer het gerecht

  Serveer de kip met de saus, de aardappelen en groenten. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 375
  gram
  winterpeen
  , in zeer dunne plakjes
 • 200
  gram
  peultje
 • 225
  gram
  kipfilet
  , in blokjes
 • 75
  gram
  gerookte spekreepjes
 • 600
  gram
  krieltjes
 • 75
  ml
  witte wijn
 • 20
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel