Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei
45min
Gemakkelijk
1 Zakje
1
Witte ui
2
Teentje knoflook
600 g
Sperziebonen
300 g
Half-om-half gehakt
600 g
Aardappels, geschild
1
Ei
2 tl
Mosterd, bereid, geel
1.5 el
Paneermeel
75 g
Augurk
1 el
Peterselie
0.5 tl
Nootmuskaat
20 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
520.78 kcal
Eiwit
32.79 g
koolhydraten
37.94 g
vetten
25.63 g
Voedingswaarde
Instructie
45 Minuten
Bak de ui en de knoflook
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur goudbruin, 5 minuten. Laat afkoelen.
Bereid de gehaktballen
Meng het gehakt met de mosterd, ei, paneermeel, het ui-knoflook mengsel en kruid naar smaak. Vorm hiervan grote gehaktballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de gehaktballen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
Kook de aardappelen en de sperziebonen
Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Kook de sperziebonen gaar in 10 minuten.
Bereid de jus
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht
Schep de aardappelen en sperziebonen door elkaar met de partjes ei, de rest van de olie, de nootmuskaat, de augurk en de peterselie. Serveer met de gehaktballen en de jus. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0