Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de knolselderij voor

  Een knolselderij schillen kan lastig lijken, maar is eigenlijk heel makkelijk! Spoel hem eerst af onder de kraan. Vervolgens snij je hem doormidden, leg eventueel een thedoek onder de knol zodat deze niet wegglijdt. Leg de knolselderij op het snijvlak op je snijplank zodat hij stevig ligt. Gebruik een klein mes om hem te schillen. Snij vervolgens de helften in plakken van 2 cm dik.

 2. Bestrijk met olie

  Bestrijk de knolselderijen met olie en wrijf goed in. Besprenkel de plakken met wat zout en zwarte peper.

 3. Gril de knolselderij

  Gril de plakken door middel van indirecte hitte. Dit will zeggen op een plek op de BBQ die niet direct boven de kolen zit. Bak de plakken voor ongeveer 20 minuten, en gril op het laatst de plakken 4-5 minuten boven de kolen zodat hij mooi goudbruin wordt.

 4. Verwarm de Hollandaise saus

  Doe wat saus (ongeveer 50ml) in een kommetje en verwarm voor 30-60 seconden in de magnetron.

 5. Serveer de knolselderij

  Doe de plakken op een bord en serveer met de saus.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 1
  Knolselderij
 • Olijfolie
 • Zout & Peper

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel