Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Maak de glaze

  Meng de miso, gember en honing toe en breng aan de kook. Voeg een paar druppels Maggi Aroma toe. Kook het mengsel tot het iets stroperig wordt, en voeg dan de sesamolie toe.

 2. Snij de aubergine

  Snij de aubergine in de lengte door. Leg hem vervolgens met de platte kant naar boven en snij diagonaal over de lengte van de aubergine, snij niet helemaal door! Doe dit van beide kanten zodat er een ruitjes ontstaan. Smeer de aubergine in met wat olie.

 3. Grill de aubergine

  Leg de aubergine op de BBQ, en smeer de aubergine meerdere keren in met de glaze. Haal van de BBQ als deze zacht aanvoelt.

 4. Verwarm de bernaise saus

  Doe de bernaise (100ml) in een kom en verwarm voor iets minder dan een minuut in de magnetron.

 5. Serveer de aubergine

  Leg de aubergines op het bord en serveer met de bernaise saus.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zakje
 • 2
  stuks
  Aubergine
 • 3
  eetlepels
  Miso
 • 3
  eetlepels
  Gember (ongeveer 2cm), fijn gehakt
 • 2
  eetlepels
  Sesamolie
 • 2
  eetlepels
  Sojasaus
 • 3
  eetlepels
  Honing
 • Zwarte peper

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel