Gebakken speklap met snijbonen en rijst
31min
Gemakkelijk
400 g
Snijbonen
1.5
Witte ui
300 g
Speklap
225 g
Rijst
50 ml
Kookroom
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
811.64 kcal
Eiwit
32.56 g
koolhydraten
79.88 g
vetten
40.31 g
Voedingswaarde
Instructie
31 Minuten
Kook de rijst
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de speklapjes
Bak de speklapjes, zonder extra vet toe te voegen, in een matig hete koekenpan 4 minuten per kant. Giet het vet af en houd de lapjes warm in aluminiumfolie.
Kook de snijbonen
Kook de snijbonen 8 minuten en giet ze af.
Bak de ui en voeg de snijbonen toe
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de snijbonen toe en bak deze een minuutje mee.
Bereid de kruidenmix
Bereid de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg dit aan de pan met de snijbonen toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten op laag vuur.
Serveer het gerecht
Serveer de groenten met de speklapjes en de rijst. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0