Frisse venkelsoep met gorgonzola
80min
Gemakkelijk
2
Witte ui
2
Teentje knoflook
2
Venkel
50 g
Gorgonzola
400 ml
Sinaasappelsap
125 ml
Kookroom
50 g
Walnoten
2 el
Tuinkers
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
120.8 kcal
Eiwit
3.44 g
koolhydraten
10.34 g
vetten
7.96 g
Voedingswaarde
Instructie
80 Minuten
Bak de ui, knoflook en venkel
Verhit olie in een soeppan en bak de ui 5 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee.
Kook de soep
Schenk het sinaasappelsap en 1 liter water in de soeppan en breng aan de kook. Los de bouillonblokjes op en laat de soep op laag vuur 20 minuten koken.
Bak de walnoten
Bak de walnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
Pureer de soep
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).
Serveer het gerecht
Roer voor het opdienen de room, walnoten, gorgonzola en tuinkers door de soep. Serveer lekker met wat brood.
Opmerkingen 0