Friese Mosterdsoep
20min
Gemakkelijk
1 Pot
1
Witte ui
4 el
Mosterd
200 ml
Zure Room
50 g
Geraspte kaas
80 g
Stokbrood
1 tl
Bieslook
20 g
Boter
2 el
Paneermeel
1.5 l
Water
.
Voedingswaarde
Energie
119.09 kcal
Eiwit
4.67 g
koolhydraten
11.23 g
vetten
6.2 g
Voedingswaarde
Instructie
20 Minuten
Verwarm de ovengrill voor en bak de ui
1 min
Verwarm de ovengrill voor. Bak de ui glazig in de hete boter in een soeppan in ongeveer 3 minuten. Voeg de soep en het water toe en verwarm het geheel.
Voeg de mosterd aan de soep toe
1 min
Roer in een kommetje de mosterd los met een paar lepels warme soep en voeg dit toe aan de rest van de soep. Laat 5 minuten zacht koken.
Voeg de maizena en de crème fraîche toe
1 min
Roer de maizena los met wat koud water. Voeg de maizena en de crème fraîche toe aan de soep, breng al roerende aan de kook. Laat de soep licht binden.
Rooster het stokbrood
1 min
Rooster het stokbrood onder de grill. Roer het kruidenbitter en de bieslook door de soep. Schep de soep in soepkommen, leg de sneetjes stokbrood erop, schep hierop de kaas. Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Serveer het gerecht
1 min
Serveer het gerecht. Maak er met Fries roggebrood en een salade op basis van ijsbergsla een complete maaltijd van. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0