Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de ovengrill voor en bak de ui

  Verwarm de ovengrill voor. Bak de ui glazig in de hete boter in een soeppan in ongeveer 3 minuten. Voeg de soep en het water toe en verwarm het geheel.

 2. Voeg de mosterd aan de soep toe

  Roer in een kommetje de mosterd los met een paar lepels warme soep en voeg dit toe aan de rest van de soep. Laat 5 minuten zacht koken.

 3. Voeg de maizena en de crème fraîche toe

  Roer de maizena los met wat koud water. Voeg de maizena en de crème fraîche toe aan de soep, breng al roerende aan de kook. Laat de soep licht binden.

 4. Rooster het stokbrood

  Rooster het stokbrood onder de grill. Roer het kruidenbitter en de bieslook door de soep. Schep de soep in soepkommen, leg de sneetjes stokbrood erop, schep hierop de kaas. Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is.

 5. Serveer het gerecht

  Serveer het gerecht. Maak er met Fries roggebrood en een salade op basis van ijsbergsla een complete maaltijd van. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 1
  ui
  , fijngehakt
 • 4
  eetlepels
  gladde mosterd
 • 200
  ml
  crème fraîche
 • 50
  gram
  geraspte oude kaas
 • 8
  sneetjes
  stokbrood
 • 2
  eetlepels
  Friese kruidenbitter
  (bijv. Berenburg)
 • 1
  eetlepel
  bieslook
  , fijngesneden
 • 20
  gram
  boter
 • 2
  eetlepels
  maizena
 • 1.5
  liter
  water

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel