Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Bloemkoolsoep met tijm

Bloemkoolsoep met tijm

(1)
40min
Gemakkelijk
Koop nu

Ingrediënten

7 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 7 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  Blokjes
MAGGI Bouillon Groente (met herkenbare kruiden en specerijen)
1 
Bloemkool
1 
Witte ui
4  Takjes
Tijm
150  g
Kaas, parmezaan, geraspt
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
101.43 kcal
Eiwit
6.68 g
koolhydraten
4.61 g
vetten
6.3 g
Voedingswaarde

Instructie

40 Minuten
  • Begin met het snijden van de groente

    1 min
    Was de bloemkool. Verwijder de stronk, maar bewaar deze wel! Snijd de kool in kleine roosjes. Schil vervolgens de stronk en snij ook deze in stukken. Pel de ui en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de groente

    1 min
    Fruit de ui en de bloemkool 5 minuten, totdat de ui goudgeel en glazig is.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe

    1 min
    Voeg 1 liter water en de twee MAGGI bouillonblokjes toe. Breng het aan de kook en laat het geheel rustig koken totdat de bloemkool gaar is. Heb je verse tijm? Haal dan ondertussen de tijm van de steeltjes en houd een paar mooie blaadjes achter voor de garnering.
  • Mix de soep in een blender

    1 min
    Doe de helft van de soep in een blender en mix het tot een gladde soep. Doe hetzelfde met de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Je kunt de soep ook prima pureren met een staafmixer.
  • Voeg tijm toe

    1 min
    Voeg nu de verse of gedroogde tijm toe en breng de soep weer zachtjes aan de kook. Proef de soep en kies of je wat meer tijm toevoegt.
  • Serveer de bloemkoolsoep met tijm

    1 min
    Schep de soep in soepkommen, en garneer met wat tijmblaadjes en - als je het wat meer bite wilt geven - geraspte oude kaas. Serveer met geroosterd brood en geniet van een heerlijke bloemkoolsoep!
Bloemkoolsoep met tijm

Begin met het snijden van de groente 6

Was de bloemkool. Verwijder de stronk, maar bewaar deze wel! Snijd de kool in kleine roosjes. Schil vervolgens de stronk en snij ook deze in stukken. Pel de ui en snijd hem in stukjes.

Bloemkoolsoep met tijm

Fruit de groente 6

Fruit de ui en de bloemkool 5 minuten, totdat de ui goudgeel en glazig is.

Bloemkoolsoep met tijm

Voeg het water en de bouillonblokjes toe 6

Voeg 1 liter water en de twee MAGGI bouillonblokjes toe. Breng het aan de kook en laat het geheel rustig koken totdat de bloemkool gaar is. Heb je verse tijm? Haal dan ondertussen de tijm van de steeltjes en houd een paar mooie blaadjes achter voor de garnering.

Bloemkoolsoep met tijm

Mix de soep in een blender 6

Doe de helft van de soep in een blender en mix het tot een gladde soep. Doe hetzelfde met de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Je kunt de soep ook prima pureren met een staafmixer.

Bloemkoolsoep met tijm

Voeg tijm toe 6

Voeg nu de verse of gedroogde tijm toe en breng de soep weer zachtjes aan de kook. Proef de soep en kies of je wat meer tijm toevoegt.

Bloemkoolsoep met tijm

Serveer de bloemkoolsoep met tijm 6

Schep de soep in soepkommen, en garneer met wat tijmblaadjes en - als je het wat meer bite wilt geven - geraspte oude kaas. Serveer met geroosterd brood en geniet van een heerlijke bloemkoolsoep!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Soep
  • Vegetarisch

Probeer ook

Show more recipes

  • Aspergesoep met ham

    Aspergesoep met ham

    70 min Gemakkelijk
  • Broccolisoep met munt

    Broccolisoep met munt

    40 min Gemakkelijk
  • Tomaat-Paprika Soep met Chorizo

    Tomaat-Paprika Soep met Chorizo

    22 min Gemakkelijk
  • Preisoep met ham

    Preisoep met ham

    25 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies