Bloemkoolsoep met tijm
40min
Gemakkelijk
In Nederland zijn we er gek op: bloemkool. Met aardappelen en een gehaktbal is bloemkool natuurlijk een klassieker. En een stukje bloemkool op de bbq is ook verrassend lekker. Maar wat dacht je van een heerlijke vegetarische bloemkoolsoep? Met wat tijm geef je de soep een kruidige twist, en geraspte oude kaas geeft de soep iets meer bite. Samen met geroosterd brood vormt deze soep een complete, smakelijke én gezonde maaltijd.
1
Bloemkool
1
Witte ui
4 Takjes
Tijm
150 g
Kaas, parmezaan, geraspt
.
Voedingswaarde
Energie
101.43 kcal
Eiwit
6.68 g
koolhydraten
4.61 g
vetten
6.3 g
Voedingswaarde
Instructie
40 Minuten
Begin met het snijden van de groente
Was de bloemkool. Verwijder de stronk, maar bewaar deze wel! Snijd de kool in kleine roosjes. Schil vervolgens de stronk en snij ook deze in stukken. Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Fruit de groente
Fruit de ui en de bloemkool 5 minuten, totdat de ui goudgeel en glazig is.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe
Voeg 1 liter water en de twee MAGGI bouillonblokjes toe. Breng het aan de kook en laat het geheel rustig koken totdat de bloemkool gaar is. Heb je verse tijm? Haal dan ondertussen de tijm van de steeltjes en houd een paar mooie blaadjes achter voor de garnering.
Mix de soep in een blender
Doe de helft van de soep in een blender en mix het tot een gladde soep. Doe hetzelfde met de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Je kunt de soep ook prima pureren met een staafmixer.
Voeg tijm toe
Voeg nu de verse of gedroogde tijm toe en breng de soep weer zachtjes aan de kook. Proef de soep en kies of je wat meer tijm toevoegt.
Serveer de bloemkoolsoep met tijm
Schep de soep in soepkommen, en garneer met wat tijmblaadjes en - als je het wat meer bite wilt geven - geraspte oude kaas. Serveer met geroosterd brood en geniet van een heerlijke bloemkoolsoep!
Opmerkingen 0