Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de groenten en de kipfilet

  Snijd de verse champignons in plakjes en de prei in halve ringen. Roerbak vervolgens in een pan de kipblokjes 2 minuten in olijfolie (1 eetlepel). Voeg daarna de champignons en de prei toe en roerbak het geheel nogmaals 2 minuten.

 2. Creëer een heerlijke smaak met de kruidenmix

  Voeg in de pan de kruidenmix toe uit het pakje MAGGI Roerbakpasta Romige Kip. Doe dit samen met de pasta en 550 ml water. Roer de ingrediënten door elkaar en breng het gerecht aan de kook.

 3. Laat de roerbakpasta goed gaar worden

  Zodra het gerecht kookt kan je de hittebron lager zetten. Laat het geheel vervolgens nog ongeveer 14 minuten rustig doorkoken tot de pasta al dente of gaar is. Schep de ingrediënten ondertussen af en toe om.

 4. Serveer de pasta met kip en groenten

  Je zelfgemaakte pasta is nu klaar om te serveren. Besprenkel het gerecht met pittige Parmezaanse kaas en serveer de roerbakpasta naar eigen keuze met een frisse salade. Geniet gezellig samen van deze variërende maaltijd en proef de heerlijke smaken. Wil je nog meer variëren met pasta? Kijk dan ook eens naar de andere lekkere recepten voor MAGGI Roerbakpasta gerechten.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 200
  gram
  kipfilet
  in blokjes
 • 250
  gram
  champignons
 • 1
  prei
  (+/- 150g)
 • 550
  milliliter
  water
 • 1
  eetlepel
  olijfolie

Variatietips

 • Zin in een dagje vis?

  Heb je zin in eens iets anders dan een pastagerecht met kip of gehakt? Probeer dit gerecht dan eens met heerlijke zalmfilet.

  Vervang dan de kipfilet door zalmfilet (in blokjes).

  Voeg de zalmfilet de laatste 5 minuten van stap 3 toe en roer voorzichtig om tot deze gaar is.

  Eet smakelijk!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel