Basisrecept: Pasta met gehakt en verse groente
25min
Gemiddeld
300 g
Mager rundergehakt
2
Tomaten
70 g
Tomatenpuree
450 g
Macaroni groente
250 g
Spaghetti
.
Voedingswaarde
Energie
585.33 kcal
Eiwit
34.64 g
koolhydraten
79.15 g
vetten
13.07 g
Voedingswaarde
Instructie
25 Minuten
Kook eerst je favoriete pastavariant
Breng voor de pasta een ruime pan water (zonder zout) aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wat is jouw favoriete pasta? Spaghetti of macaroni? In dit basisrecept kun je kiezen voor beide pastavarianten.
Bak het gehakt en de verse groenten
Verhit olie in een pan en bak het (magere) gehakt rul. Voeg de macaroni groente toe en bak dit samen met het gehakt nog 3 minuten rustig door, op middelhoog. Vervolgens roer je de tomatenpuree er doorheen en bak je de puree 1 minuut mee.
Voeg de kruidenmix, tomatenblokjes en pasta toe
Meng door het gehakt en de groenten de kruidenmix uit het zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Spaghetti & macaroni. Doe dit samen met 100 ml water en voeg ook de tomatenblokjes toe. Laat het geheel 2 minuten rustig pruttelen. Doe daarna ook de gekookte pasta erbij en schep alles rustig door elkaar. Verwarm het gerecht daarna nog even door.
Breng de pasta verder op smaak en serveer
Je zelfgemaakte pastagerecht is klaar, maar kan je naar wens je pasta met groenten nog verder op smaak brengen. Het is én blijft een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI! Voeg bijvoorbeeld 100 gram geraspte kaas, 5 el ketchup of een ½ MAGGI (groente)bouillonblokje toe aan het gerecht. Met de toevoeging van één van deze ingrediënten bevat een bereide portie rond de 2 gram zout per persoon.
Roep iedereen maar bij elkaar want dit is een ideale maaltijd om met z’n allen, jong en oud, heerlijk van te genieten!
Opmerkingen 0