Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook eerst je favoriete pastavariant

  Breng voor de pasta een ruime pan water (zonder zout) aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wat is jouw favoriete pasta? Spaghetti of macaroni? In dit basisrecept kun je kiezen voor beide pastavarianten.

 2. Bak het gehakt en de verse groenten

  Verhit olie in een pan en bak het (magere) gehakt rul. Voeg de macaroni groente toe en bak dit samen met het gehakt nog 3 minuten rustig door, op middelhoog. Vervolgens roer je de tomatenpuree er doorheen en bak je de puree 1 minuut mee.

 3. Voeg de kruidenmix, tomatenblokjes en pasta toe

  Meng door het gehakt en de groenten de kruidenmix uit het zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Spaghetti & macaroni. Doe dit samen met 100 ml water en voeg ook de tomatenblokjes toe. Laat het geheel 2 minuten rustig pruttelen. Doe daarna ook de gekookte pasta erbij en schep alles rustig door elkaar. Verwarm het gerecht daarna nog even door.

 4. Breng de pasta verder op smaak en serveer

  Je zelfgemaakte pastagerecht is klaar, maar kan je naar wens je pasta met groenten nog verder op smaak brengen. Het is én blijft een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI! Voeg bijvoorbeeld 100 gram geraspte kaas, 5 el ketchup of een ½ MAGGI (groente)bouillonblokje toe aan het gerecht. Met de toevoeging van één van deze ingrediënten bevat een bereide portie rond de 2 gram zout per persoon.

  Roep iedereen maar bij elkaar want dit is een ideale maaltijd om met z’n allen, jong en oud, heerlijk van te genieten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 300
  gram
  mager rundergehakt
 • 2
  tomaten
  , in blokjes
 • 1
  blikje
  (à 70 gram) tomatenpuree
 • 450
  gram
  macaroni
  groente
 • 250
  gram
  spaghetti
  of macaroni

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel