Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met het koken van de pasta

  Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna het water af.

 2. Bak de kipfilet en de verse groenten

  Doe de kipreepjes in een koekenpan met de olijfolie en bak de kip gaar op hoog vuur. Schep de kipreepjes daarna uit de pan. Bak vervolgens in dezelfde pan de gesneden rode ui en de plakjes courgette met een extra scheutje olie. Voeg in delen ook de spinazie toe en laat het slinken.

 3. Doe de tomaatjes erbij en breng het op smaak

  Bak de ui ringen en courgette in een extra scheutje olie,
  Voeg in dezelfde pan de halve cherrytomaatjes toe. Breng daarna de kip en de groenten nog even lekker op smaak met een beetje peper.

 4. Meng de pasta met kaassaus en serveer

  Alle ingrediënten zijn klaar om samengebracht te worden. Voeg de kipreepjes en de verse groenten toe aan de tagliatelle. Schep vervolgens de kant-en-klare MAGGI Romige Kaassaus door de pasta en serveer het pastagerecht mooi in diepe borden. Strooi ook lekkere Parmezaanse kaas over de pasta of doe er een beetje sambal bij voor extra pit. Maar nog belangrijker; geniet gezellig samen van dit heerlijke hoofdgerecht tijdens het avondeten. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 225
  gram tagliatelle pasta
 • 2
  eetlepels
  olijfolie om te bakken
 • 300
  gram kipfilet in reepjes
 • 1
  kleine rode ui in halve ringen
 • 1/2 courgette in plakjes (ca. 200 gram)
 • 400
  gram spinazie gewassen
 • zout en peper
 • 200
  gram cherry tomaatjes, gehalveerd

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel