Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt

3
70min
Gemakkelijk
‘Wat ben jij voor lekkers aan het bereiden in de oven?’, dat zal je geheid horen wanneer je dit heerlijke MAGGI recept voor een romige ovenschotel met witlof en gehakt maakt. De combinatie van verse witlof, spekjes, aardappelschijfjes, gehakt en de mix MAGGI zorgen voor een verrukkelijke en tijdloze smaak. Deze ovenschotel is ook nog eens snel en makkelijk te bereiden. Wij zeggen, doen!

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Zak
MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus
500  g
Witlof
1 
Witte ui
200  g
Mager rundergehakt
100  g
Spekblokjes
600  g
Aardappelschijfjes
1 
Ei
150  ml
Kookroom
200  ml
Water

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
559.86 kcal
koolhydraten
51.97 g
Eiwit
30.65 g
vetten
26.89 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

70 Minuten
Kook de aardappelschijfjes
6 min
Verwarm de oven vast voor op 200 °C of op 180 °C bij een heteluchtoven. Kook daarnaast de rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan.
Bak de groenten, het gehakt en de spekjes
6 min
Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt rul. Voeg de spekjes toe en bak deze even mee. Snijd vervolgens de witlof in mooie ringen en hak de ui fijn. Bak deze groenten kort met het mengsel mee.
Vul de ovenschaal met de ingrediënten
6 min
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid hier bovenop het mengsel met gehakt, witlof, ui en spekjes.
Maak de ovenmix aan en voeg deze toe
6 min
Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Meng het goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe en roer het geheel nogmaals goed door. Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen en voeg daarna op dezelfde wijze ook het overgebleven deel van de ovenschotelmix toe.
Verwarm de ovenschotel en serveer
45 min
Doe de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel circa 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Roep iedereen aan tafel voor het avondeten en geniet van alle lof wanneer je deze heerlijke schotel uit de oven haalt!
Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt

Kook de aardappelschijfjes 5

Verwarm de oven vast voor op 200 °C of op 180 °C bij een heteluchtoven. Kook daarnaast de rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt

Bak de groenten, het gehakt en de spekjes 5

Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt rul. Voeg de spekjes toe en bak deze even mee. Snijd vervolgens de witlof in mooie ringen en hak de ui fijn. Bak deze groenten kort met het mengsel mee.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt

Vul de ovenschaal met de ingrediënten 5

Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid hier bovenop het mengsel met gehakt, witlof, ui en spekjes.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt

Maak de ovenmix aan en voeg deze toe 5

Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Meng het goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe en roer het geheel nogmaals goed door. Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen en voeg daarna op dezelfde wijze ook het overgebleven deel van de ovenschotelmix toe.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt

Verwarm de ovenschotel en serveer 5

Doe de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel circa 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Roep iedereen aan tafel voor het avondeten en geniet van alle lof wanneer je deze heerlijke schotel uit de oven haalt!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam