Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
55min
Gemakkelijk
Binnen 10 minuten op tafel: deze overheerlijke ovenschotel bloemkool met gehakt! Ideaal voor na een drukke werkdag of als je geen zin meer hebt om uitgebreid in de keuken te staan en toch een heerlijk gerecht op tafel wil toveren. Een beetje van jezelf en een beetje van.. MAGGI! Met dit basisrecept zit je in ieder geval altijd goed!
400 g
Bloemkool
1
Witte ui
350 g
Mager rundergehakt
700 g
Aardappelschijfjes
1
Ei
150 ml
Kookroom
.
Voedingswaarde
Energie
487.83 kcal
Eiwit
36.37 g
koolhydraten
45.34 g
vetten
19.16 g
Voedingswaarde
Instructie
55 Minuten
Kook de aardappelschijfjes en bloemkool
Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C. Kook de rauwe aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.
Bak de ingrediënten
Bak in een braad- of hapjespan de gehakt rul (je hoeft geen olijfolie toe te voegen). Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het gehakt mee.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de verse bloemkool.
Voeg de ovenmix toe en bak in de oven
Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenkt tot slot het overgebleven deel gelijkmatiger over de ovenschotel. Laat de ovenschotel in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin worden.
Geniet met de familie of vrienden van deze overheerlijke ovenschotel! Eet smakelijk!
Opmerkingen 0