Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

0
55min
Gemakkelijk
Binnen 10 minuten op tafel: deze overheerlijke ovenschotel bloemkool met gehakt! Ideaal voor na een drukke werkdag of als je geen zin meer hebt om uitgebreid in de keuken te staan en toch een heerlijk gerecht op tafel wil toveren. Een beetje van jezelf en een beetje van.. MAGGI! Met dit basisrecept zit je in ieder geval altijd goed!

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Zakje
MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
400  g
Bloemkool
1 
Witte ui
350  g
Mager rundergehakt
700  g
Aardappelschijfjes
1 
Ei
150  ml
Kookroom

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
487.83 kcal
koolhydraten
45.34 g
Eiwit
36.37 g
vetten
19.16 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

55 Minuten
Kook de aardappelschijfjes en bloemkool
3 min
Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C. Kook de rauwe aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.
Bak de ingrediënten
3 min
Bak in een braad- of hapjespan de gehakt rul (je hoeft geen olijfolie toe te voegen). Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het gehakt mee.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
3 min
Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de verse bloemkool.
Voeg de ovenmix toe en bak in de oven
48 min
Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenkt tot slot het overgebleven deel gelijkmatiger over de ovenschotel. Laat de ovenschotel in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin worden. Geniet met de familie of vrienden van deze overheerlijke ovenschotel! Eet smakelijk!
Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

Kook de aardappelschijfjes en bloemkool 4

Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C. Kook de rauwe aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

Bak de ingrediënten 4

Bak in een braad- of hapjespan de gehakt rul (je hoeft geen olijfolie toe te voegen). Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het gehakt mee.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal 4

Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de verse bloemkool.

Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

Voeg de ovenmix toe en bak in de oven 4

Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenkt tot slot het overgebleven deel gelijkmatiger over de ovenschotel. Laat de ovenschotel in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin worden. Geniet met de familie of vrienden van deze overheerlijke ovenschotel! Eet smakelijk!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 1

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
p peter
Klok

bijna wekelijks op weekmenukaart. Makkelijk en lekker

Meer laden