Basisrecept: MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden
20min
Gemakkelijk
400 g
Kipfilet
.
Voedingswaarde
Energie
134.7 kcal
Eiwit
22.36 g
koolhydraten
1.29 g
vetten
3.76 g
Voedingswaarde
Instructie
20 Minuten
Begin met het verwarmen van de pan
Verwarm een grote koekenpan gedurende 2 minuten, zonder boter of olie. Zet hiervoor het gasfornuis op laag vuur of gebruik bij het koken op inductie de middelste stand (50% van de capaciteit).
Vouw de kip in het gekruide bakpapier
Haal het gekruide bakpapier uit de verpakking van MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden. Leg het bakpapier met de kipkruiden open en plaats een hele kipfilet (ongeveer 150 g) op de gekruide kant. Vouw daarna de andere gekruide kant van het bakpapier ook over de kip heen. Druk de kipfilet vervolgens op het dikke gedeelte stevig aan met de hand, totdat de kip overal ongeveer 2 cm dik is.
Bak de kipfilets in de pan
Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen. Bak de kip op laag vuur circa 9 tot 10 minuten per kant. Controleer tussendoor of de kipfilets volledig gaar zijn. Bij dikkere stukken kan de bereidingstijd langer duren.
Verwijder het bakpapier en serveer het gerecht
Haal de kipfilets met het bakpapier voorzichtig uit de pan. Verwijder vervolgens het gekruide bakpapier van de kipfilets. Je kan de kip serveren als een kipgerecht met een frisse salade, aardappelen of verse groenten. Of maak een keer overheerlijke kipwraps. In welke combinatie ook, de smaak van deze malse kip met heerlijke kipkruiden zal je nooit vergeten!
Opmerkingen 0