Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met het verwarmen van de pan

  Verwarm een grote koekenpan gedurende 2 minuten, zonder boter of olie. Zet hiervoor het gasfornuis op laag vuur of gebruik bij het koken op inductie de middelste stand (50% van de capaciteit).

 2. Vouw de kip in het gekruide bakpapier

  Haal het gekruide bakpapier uit de verpakking van MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden. Leg het bakpapier met de kipkruiden open en plaats een hele kipfilet (ongeveer 150 g) op de gekruide kant. Vouw daarna de andere gekruide kant van het bakpapier ook over de kip heen. Druk de kipfilet vervolgens op het dikke gedeelte stevig aan met de hand, totdat de kip overal ongeveer 2 cm dik is.

 3. Bak de kipfilets in de pan

  Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen. Bak de kip op laag vuur circa 9 tot 10 minuten per kant. Controleer tussendoor of de kipfilets volledig gaar zijn. Bij dikkere stukken kan de bereidingstijd langer duren.

 4. Verwijder het bakpapier en serveer het gerecht

  Haal de kipfilets met het bakpapier voorzichtig uit de pan. Verwijder vervolgens het gekruide bakpapier van de kipfilets. Je kan de kip serveren als een kipgerecht met een frisse salade, aardappelen of verse groenten. Of maak een keer overheerlijke kipwraps. In welke combinatie ook, de smaak van deze malse kip met heerlijke kipkruiden zal je nooit vergeten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel