Basisrecept: MAGGI Hollands Pannetje Champignonsaus met kip en prei
19min
Gemakkelijk
300 g
Prei
250 g
Champignons
350 g
Kipfilet
100 ml
Kookroom
.
Voedingswaarde
Energie
292.83 kcal
Eiwit
31.13 g
koolhydraten
29.04 g
vetten
5.59 g
Voedingswaarde
Instructie
19 Minuten
Snijd de ingrediënten
Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de prei in ringen, was deze en laat vervolgens goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de mix aan met 200 ml koud water en 100 ml kookroom, goed doorroeren.
Bak de kipfilet en de groenten
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan totdat dit goudbruin is. Voeg vervolgens de champignons en de prei toe en bak deze even mee.
Voeg de kruidenmix toe
Zet het vuur laag en voeg de aangemaakte mix toe en breng het geheel, onder af en toe omroeren, aan de kook.
Laat het gerecht zachtjes sudderen
Vervolgens laat je het gerecht ca. 10 minuten, met een deksel schuin op de pan, onder af en toe omroeren, zachtjes sudderen op laag vuur.
Klaar is dit heerlijke Hollandse pannetje! De heerlijke verse ingrediënten zorgen voor de ultieme smaakbeleving! Eet smakelijk!
Opmerkingen 0