Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met de bereiding van de broccoli

  Snijd zowel de roosjes als de stronk van de broccoli in stukjes van gelijke grootte. Doe vervolgens alles in een pan en voeg water toe totdat de broccoli ongeveer ¾ onder water staat. Plaats de deksel op de pan. Breng op hoog vuur de broccoli aan de kook en laat de groente circa 5 minuten zachtjes koken. Test daarna of de broccoli gaar is en giet het af. Laat hierna de deksel op de pan om de broccoli warm te houden.

 2. Bak de krieltjes mooi goudbruin

  Ondertussen kan je beginnen met het bakken van de krieltjes. Pak een koekenpan en bak de krieltjes in hete olie of bakboter in circa 8 minuten mooi goudbruin. Schep hiervoor tijdens het bakken de krieltjes regelmatig om.

 3. Bereid de zalmfilets in de pan

  Verhit een beetje olie of bakboter in een tweede ruime koekenpan (met anti-aanbaklaag). Bak vervolgens de zalm, afhankelijk van de dikte, in ongeveer 7 minuten bruin van buiten en rosé van binnen.

 4. Serveer de zalm met hollandaisesaus

  Verwarm de kant-en-klare MAGGI Hollandaisesaus nog even snel op in een steelpannetje. Plaats de zalmfilets, broccoli en krieltjes verdeeld over de borden en verdeel de hollandaisesaus er mooi overheen. Dat wordt genieten tijdens het diner, heerlijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 2
  stronken broccoli ca. 800 gram
 • 700
  gram voorgekookte krieltjes
 • 400 a 500 gram zalmfilet in 3 a 4 stukken
 • olijfolie om te bakken, of bakboter
 • zout en peper

Variatietips

 • Bestrooi de net gebakken zalmfilets met fijngesneden peterselie en bieslook of roer deze kruiden door de MAGGI Hollandaisesaus.

  Je kan ook een deel van de broccoli vervangen door een frisse salade van veldsla, tomaatjes en avocado.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel