Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

(3)
20min
Gemakkelijk
Koop nu

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
400  g
Sperziebonen
1 
Rode paprika
300  g
Mager rundergehakt
50  ml
Kookroom
1 
Witte ui
250  ml
Water
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
331.98 kcal
Eiwit
25.66 g
koolhydraten
24.13 g
vetten
13.6 g
Voedingswaarde

Instructie

20 Minuten
  • Start met de bereiding van de groenten

    4 min
    Snijd de verse sperziebonen in stukjes van circa 3 cm. Kook vervolgens, in een pan met weinig water, de sperziebonen (beet)gaar. Giet ze daarna af. Snijd ondertussen ook de ui fijn en de paprika in blokjes.
  • Bak het gehakt met de paprika en ui

    4 min
    Verwarm een hapjespan met boter of olie en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de gesneden paprika en ui toe en bak deze kort mee.
  • Bereid de smaakvolle satésaus

    4 min
    Zet het vuur laag en voeg in de pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Doe dit samen met 250 ml koud water en 50 ml kookroom. Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook
  • Maak het gerecht af met de sperziebonen

    4 min
    Voeg de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel. Breng alle ingrediënten aan de kook en roer ondertussen af en toe door het gerecht. Laat vervolgens het geheel nog 2 minuutjes zachtjes doorwarmen.
  • De dagschotel kan geserveerd worden

    4 min
    Roep iedereen vast aan tafel, want de dagschotel is klaar! Zet het gerecht met een opscheplepel lekker makkelijk op tafel of serveer het mooi op borden. Geniet gezellig samen van de heerlijke en vertrouwde smaken van deze lekkere MAGGI dagschotel. Tast toe!
Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

Start met de bereiding van de groenten 5

Snijd de verse sperziebonen in stukjes van circa 3 cm. Kook vervolgens, in een pan met weinig water, de sperziebonen (beet)gaar. Giet ze daarna af. Snijd ondertussen ook de ui fijn en de paprika in blokjes.

Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

Bak het gehakt met de paprika en ui 5

Verwarm een hapjespan met boter of olie en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de gesneden paprika en ui toe en bak deze kort mee.

Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

Bereid de smaakvolle satésaus 5

Zet het vuur laag en voeg in de pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Doe dit samen met 250 ml koud water en 50 ml kookroom. Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook

Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

Maak het gerecht af met de sperziebonen 5

Voeg de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel. Breng alle ingrediënten aan de kook en roer ondertussen af en toe door het gerecht. Laat vervolgens het geheel nog 2 minuutjes zachtjes doorwarmen.

Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt

De dagschotel kan geserveerd worden 5

Roep iedereen vast aan tafel, want de dagschotel is klaar! Zet het gerecht met een opscheplepel lekker makkelijk op tafel of serveer het mooi op borden. Geniet gezellig samen van de heerlijke en vertrouwde smaken van deze lekkere MAGGI dagschotel. Tast toe!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 1

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
C Claudia

Het is heerlijk alleen zonder sperziebonen maar met een blik bruine bonen dan is het verrukkelijk!! Eten het regelmatig lekker met rijst, makkelijk snel klaar en altijd lekker. Je kan me er spreekwoordelijk voor wakker maken.

Meer laden

Ontdek meer

  • Vlees

Probeer ook

Show more recipes

  • Vegetarische dagschotel met sperziebonen en satésaus

    Vegetarische dagschotel met sperziebonen en satésaus

    100 min Gemakkelijk
  • Basisrecept: MAGGI Hollands Pannetje Sperziebonen jachtsaus met hamlapjes

    Basisrecept: MAGGI Hollands Pannetje Sperziebonen jachtsaus met hamlapjes

    20 min Gemakkelijk
  • Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    20 min Gemakkelijk
  • Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

    Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

    40 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies