Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met de bereiding van de kip en de groenten

  Snijd de kipfilet en de paprika in mooie reepjes. Leg deze ingrediënten even apart. Snijd vervolgens de ui fijn en de champignons in plakjes.

 2. Bak de ingrediënten in de pan

  Pak een braad- of hapjespan en bak met 1 eetlepel olie de kipfiletreepjes. Doe vervolgens de gesneden groenten erbij en bak deze mee.

 3. Voeg de kruidenmix toe voor een smaakvolle goulash

  Zet het vuur laag en voeg in de pan 150 ml koud water, 75 ml kookroom en de kruidenmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Paprika-goulashsaus met champignons en kip. Breng het geheel, al omroerend, aan de kook.

 4. Laat het gerecht zachtjes doorkoken

  Het gerecht mag je vervolgens circa 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Roer de ingrediënten in de pan ondertussen af en toe om.

 5. Serveer de goulash met kip

  De goulashschotel met kip is klaar om geserveerd te worden. Serveer de goulash in diepe borden of laat iedereen lekker makkelijk zelf zijn eigen bordje opscheppen. Vergeet niet te genieten van de warmte en de geuren die op je afkomen. Hmm… dat wordt heerlijk eten, met een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel