Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met de bereiding van de groenten

  Snijd de broccoli in roosjes en kook deze alvast kort voor (beetgaar), in een pan met water. Snijd ondertussen de ui fijn en de gele paprika in blokjes. Giet vervolgens de broccoliroosjes af.

 2. Bak het gehakt, de ui en de paprika

  Pak een braad- of hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en paprika toe en bak de groenten kort mee. Zet daarna het vuur lager.

 3. Bereid de smaakvolle zoetzure saus

  Voeg in de pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Broccoli-zoetzuur met paprika en gehakt. Doe dit samen met 200 ml koud water. Breng het geheel vervolgens aan de kook en roer het gerecht af en toe door in de pan.

 4. Voeg alleen nog de broccoli toe

  Het gerecht is bijna klaar. Je hoeft alleen de broccoli bij de ingrediënten in de pan te doen. Breng het geheel weer aan de kook en laat het gerecht nog 3 minuutjes zachtjes in de pan doorkoken.

 5. Serveer de dagschotel op tafel

  Roep iedereen alvast aan tafel want de broccolischotel kan geserveerd worden. Geniet gezellig samen van deze heerlijke maaltijd en bereid je maar voor op de vraag: ‘Kunnen we dit volgende week weer eten?’. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 • Roosje

  Als extra kun je nog stukjes ananas toevoegen.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel