Basisrecept: MAGGI Braadstomen Smokey Chicken
80min
Gemakkelijk
600 g
Kipdrumsticks
600 g
Vastkokende Aardappelen
600 g
Sperziebonen
.
Voedingswaarde
Energie
499.01 kcal
Eiwit
48.93 g
koolhydraten
35.86 g
vetten
16.84 g
Voedingswaarde
Instructie
80 Minuten
Vul eerst de braadzak met alle ingrediënten
5 min
Verwarm de oven voor op 200 °C (geen grilstand) of op 180 °C voor heteluchtovens. Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kipdrumsticks (ongekruid) en de ongekookte aardappelen (in grove stukken) in de braadzak en strooi de kruidenmix erbij uit het zakje MAGGI Braadstomen Smokey Chicken. Masseer de zak voorzichtig zodat de kruidenmix zich goed verdeelt over de ingrediënten.
Plaats de braadzak in de oven
60 min
Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Plaats de braadzak met de kip en de aardappelen vervolgens in een ovenschaal op het onderste rooster van de oven. Controleer regelmatig of de braadzak niet de wanden van de oven of een verwarmingselement raakt.
Kook ondertussen de sperziebonen
5 min
Tijdens het braden en stomen van de kip en de aardappelen kan je alvast de verse sperziebonen bereiden. Verwijder eerst de uiteinden van de sperziebonen en kook ze daarna in 10 minuten gaar in een pan met water.
Pak de ovenschaal uit de oven
5 min
Haal na 60 minuten de ovenschaal met de braadzak uit de oven. Let op! Bij het openen van de braadzak komt er hete lucht uit. Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Knip daarna de braadzak onder het clipje door en haal de malse kipdrumsticks en gekruide aardappelen eruit.
Maak het gerecht compleet en serveer
5 min
Verdeel op de borden de gekruide aardappelen, de sappige kipdrumsticks en sperziebonen. Verras iedereen aan tafel met deze heerlijke maaltijd. Gebruik MAGGI Braadstomen Smokey Chicken ook een keer voor andere kipgerechten uit de oven. Dat wordt ongekend genieten!
Opmerkingen 0