Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Vul eerst de braadzak met alle ingrediënten

  Verwarm de oven voor op 200 °C (geen grilstand) of op 180 °C voor heteluchtovens. Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kipdrumsticks (ongekruid) en de ongekookte aardappelen (in grove stukken) in de braadzak en strooi de kruidenmix erbij uit het zakje MAGGI Braadstomen Smokey Chicken. Masseer de zak voorzichtig zodat de kruidenmix zich goed verdeelt over de ingrediënten.

 2. Plaats de braadzak in de oven

  Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Plaats de braadzak met de kip en de aardappelen vervolgens in een ovenschaal op het onderste rooster van de oven. Controleer regelmatig of de braadzak niet de wanden van de oven of een verwarmingselement raakt.

 3. Kook ondertussen de sperziebonen

  Tijdens het braden en stomen van de kip en de aardappelen kan je alvast de verse sperziebonen bereiden. Verwijder eerst de uiteinden van de sperziebonen en kook ze daarna in 10 minuten gaar in een pan met water.

 4. Pak de ovenschaal uit de oven

  Haal na 60 minuten de ovenschaal met de braadzak uit de oven. Let op! Bij het openen van de braadzak komt er hete lucht uit. Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Knip daarna de braadzak onder het clipje door en haal de malse kipdrumsticks en gekruide aardappelen eruit.

 5. Maak het gerecht compleet en serveer

  Verdeel op de borden de gekruide aardappelen, de sappige kipdrumsticks en sperziebonen. Verras iedereen aan tafel met deze heerlijke maaltijd. Gebruik MAGGI Braadstomen Smokey Chicken ook een keer voor andere kipgerechten uit de oven. Dat wordt ongekend genieten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 600
  gram
  kipdrumsticks
 • 600
  gram
  vastkokende aardappel
  , in grove stukken
 • 600
  gram
  sperzieboon

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel